25 Eylül 2010 Cumartesi

Gürdoğan Yurtsever’in 3. Kitabı “Teftiş Anıları” Çıktı

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Gürdoğan Yurtsever’in 3. kitabı olan “Teftiş Anıları” Beta Yayınları arasında yayımlandı. Kitapta, 23 farklı bankada görev yapmış bir çok müfettişin teftiş anılarına yer veriliyor. Anılar  sayesinde bankacılık sektöründeki teftişin temel dinamikleri, geleneksel yapısı ve 1990’ lardan beri yaşadığı büyük değişim hakkında ipuçları bulabilmek de mümkün oluyor.

Ayrıca, Sayın Yurtsever’ in Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlanan ve baskıları tükenen “Teftişten İç Denetime Banka Müfettişliği” ve “Bankacılığımızda İç Kontrol” adındaki kitaplarının 2. baskıları da aynı yayınevi tarafından yapıldı.

Tanıtım Bülteninden:
Müfettişler, görevleri gereği sıklıkla seyahat eder, farklı şehirlerde ve ilçelerde teftiş çalışmaları gerçekleştirirler. Gerek bu süreçte yaşanan zorluklar, gerekse de mesleğin kendine özgü dinamikleri nedeniyle belki de hiç bir meslekte görülemeyecek yoğunluk ve çeşitlilikte olaylar yaşarlar. Bu yaşananlar sonraki yıllarda müfettişler için son derece değerli anılar haline gelir. Müfettişlik yalnızca çok şey öğreten değil, aynı zamanda çok şey de yaşatan bir meslektir. Bu çalışma, ülkemizde çok köklü bir müfettişlik ve teftiş geleneğine sahip olan bankacılık sektöründe yaşananlardan hareketle, müfettişliğin bu zenginliğini ortaya koyuyor. Kitapta, 23 farklı bankada görev yapmış bir çok müfettişin teftiş anılarına yer veriliyor. Anılar sayesinde bankacılık sektöründeki teftişin temel dinamikleri, geleneksel yapısı ve 1990'lardan beri yaşadığı büyük değişim hakkında ipuçları bulabilmek de mümkün oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder